tag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post1678276561384830759..comments2024-01-05T10:30:29.300+00:00Comments on eat after reading: Stek nie dla profanówarekhttp://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-76973865537669765952011-02-18T22:43:05.974+00:002011-02-18T22:43:05.974+00:00Postaram się nadrobić ale powolutku :)Postaram się nadrobić ale powolutku :)felluniahttps://www.blogger.com/profile/16921397018661042203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-41368853735579908092011-01-30T22:26:12.424+00:002011-01-30T22:26:12.424+00:00Felu,
nawet sobie nie wyobrazasz jak mi brakowalo ...Felu,<br />nawet sobie nie wyobrazasz jak mi brakowalo Twoich komentarzy :DDarekhttps://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-48104402151139131392011-01-30T22:02:09.121+00:002011-01-30T22:02:09.121+00:00Handel uspołeczniony nie oferuje na razie gumy do ...Handel uspołeczniony nie oferuje na razie gumy do żucia o smaku wołowym, wysmażone steki to prawdopodobnie próba wypełnienia tej luki ;)felluniahttps://www.blogger.com/profile/16921397018661042203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-53729232051984390782011-01-13T13:51:47.024+00:002011-01-13T13:51:47.024+00:00Ale za mna chodzi stek! Tylko mialabym ochote go n...Ale za mna chodzi stek! Tylko mialabym ochote go nadziac jakimis grzybami. Fasolowe pureez rozmarynem to moj ulubiony dodatek do jagnieciny, ale z wolowym, krwistym stekiem tez pewnie sie lubi. :) Bardzo apetyczne, Arku! :)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-58173438349068320262011-01-11T16:08:59.943+00:002011-01-11T16:08:59.943+00:00Tak piszesz te wstepy, ze spadam z kanapy :DD
Arka...Tak piszesz te wstepy, ze spadam z kanapy :DD<br />Arka hamburgery juz za mna, wiec i na steki przyjdzie czas :) Nie moge pojac dlaczego ludzie jedza mieso "well done", oni chyba k~#*^nie wiedza co dobre :D<br /><br />PS. Przy zamilowaniu dawnym zapomnialam wspomniec o King Prawn, czy oni sa nadal popularni?buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-73852669159255563972011-01-09T20:47:27.879+00:002011-01-09T20:47:27.879+00:00Arek, zdecydowanie to będzie moja jutrzejsza kolac...Arek, zdecydowanie to będzie moja jutrzejsza kolacja!!jNicolehttps://www.blogger.com/profile/02991437194397277735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-56162545416418448972011-01-09T11:54:10.635+00:002011-01-09T11:54:10.635+00:00No jak można? No jak można lubić dobrze wysmażone ...No jak można? No jak można lubić dobrze wysmażone steki...? Twój stek wygląda cudownie. Wyśmienicie po prostu :-)skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-72812488876375111912011-01-08T21:33:06.421+00:002011-01-08T21:33:06.421+00:00Majeczko,
jezeli bez steka w to w kazdej chwili b...Majeczko, <br />jezeli bez steka w to w kazdej chwili bo fasola i papryka jest u mnie zawsze:))<br /><br />Maggie,<br />tak jak mowisz: podeszwy do butow;) ale serio sam nie jem blue czy rare, medium-rare jest perfekt!<br /><br />Amber,<br />wylewany kolega sam nie zdaje sobie chyba sprawy jak ciekawa jest postacia...<br />a o braku litosci slysze od dziecka, zapytaj o to mojego brata;))<br /><br />Aniu,<br />fakt :)<br /><br />Karmel-itka,<br />och dziekuje:D<br /><br />Tomaszu,<br />zawsze mowie: polaczyc 2-3 skladniki i wyciagnac z nich maksimum smaku- nie trzeba wtedy nic upiekszac, samo sie obroni<br /><br />Maju,<br />musimy sie kiedys spotkac. Usmaze jeden taki jak lubie ja, drugi jaki Ty lubisz, zawiaze Ci oczy i dam sprobowac. wybierzesz<br />Ps.wcale nie chce Cie przekonac do czegos czego ne lubisz, taki tyllko maly eksperyment proponuje ;))<br /><br />Monikucha,<br />dziekiuje ! Tobie tez!!<br /><br />Haniu,<br />ja uwielbiam takie puree jako dodatki. Szynko, latwo, smakowicie:)<br /><br />Tadeuszu,<br />dobrze to ujales. Piate kolo, dlatego staram sie nie przesadzac:)<br /><br />Aga,<br />zapraszam :)<br /><br />Moniko,<br />jak chcesz to moge Ci taka galazke wyslac;p u mnie rozmarynu na metry<br /><br />Magda<br />a czemu nie masz szczescia do miesnych? <br /><br />Kucharnia,<br />Aniu, jak bedziesz w LDN...moze, moze ;))<br /><br />Jagna,<br />zgadzam sie z kazdym Twoim slowem ;p<br /><br />Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz WSZYSTKIEGO DOBREGO! PYSZNEGO ROKU!!arekhttps://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-48154005296243270142011-01-07T23:53:27.767+00:002011-01-07T23:53:27.767+00:00Patrycja,
zapraszam:)
Ojcze Dyrektorze,
skoro do ...Patrycja,<br />zapraszam:)<br /><br />Ojcze Dyrektorze,<br />skoro do kieszonki wkladasz ser to nie ma sie tam co wysmazac ;) ser sie lekko roztopi. Wiesz, smazenie steka do poziomu jaki lubisz, czy jaki chcesz przychdzi z doswiadczeniem...<br /><br />Ewelajna,<br />trzymam Cie za slowo ;)<br /><br />Bareya,<br />uzywanie %&*$# slow to taki kuchenny slang;)arekhttps://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-65406240891000641482011-01-07T17:56:21.253+00:002011-01-07T17:56:21.253+00:00Do niedawna jadałam tylko steaki dobrze wysmażone....Do niedawna jadałam tylko steaki dobrze wysmażone. Na szczęście dobry szef kuchni namówił mnie do spróbowania takiego krwistego. I już nigdy nie wrócę do dobrze wysmażonego. Rozumiem dlatego takich co lubią dobrze wysmażone, tylko z drugiej strony nic z tego wyjątkowego smaku wołowiny sie nie korzysta.<br />Przepis, wykonanie jak zawsze super.<br />Pozdrawiam<br />Wszystkiego dobrego w Nowym RokuJagnahttps://www.blogger.com/profile/14001955634395500133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-62364931325847937012011-01-07T12:30:04.214+00:002011-01-07T12:30:04.214+00:00Arku! Zamawiam, zamawiam! Ale koniecznie podany u ...Arku! Zamawiam, zamawiam! Ale koniecznie podany u Was, tam w środku kuchni! Zaintrygował mnie Twój znajomy, o Tobie to już nie wspominam;D<br />Pozdrawiam serdecznie!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-78270156184729954152011-01-06T22:55:12.185+00:002011-01-06T22:55:12.185+00:00nie ma ostatnio szczęścia do dań z mięsa, dlatego ...nie ma ostatnio szczęścia do dań z mięsa, dlatego bardzo Ci zazdroszczę tego dania na talerzu, wygląda obłędniemagda k.https://www.blogger.com/profile/06073436540828113498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-44313500330826801282011-01-06T21:18:23.842+00:002011-01-06T21:18:23.842+00:00Już chyba trzeci raz wpadam sobie na tą rozmarynow...Już chyba trzeci raz wpadam sobie na tą rozmarynową gałązkę się pogapić, wreszcie coś napiszę ;) No więc: bomba! :)<br />Ja mięso to tak średnio ale stek, taki medium ale prawie rare ;) - ach, no zjadłabym, ze smakiem :)<br /><br />Pozdrowienia ślę :)))Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-21119950463286502332011-01-06T16:41:43.283+00:002011-01-06T16:41:43.283+00:00ale chcialabym zjesc sobie taki kawałek mieska:) p...ale chcialabym zjesc sobie taki kawałek mieska:) pycha:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-71944794951852704262011-01-06T16:01:23.082+00:002011-01-06T16:01:23.082+00:00Jak by nie było, do polędwicy każdy dodatek MUSI b...Jak by nie było, do polędwicy każdy dodatek MUSI być wypieszczony. <br />O harmonii smaków już nie wspominając. Inaczej wypada jak piąte koło u wozu.<br />Mój stek bez "nadziwki" można oglądać na blogu: <br />http://barwysmaku.blogspot.com/Moja Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-10822703571167825172011-01-06T15:07:28.891+00:002011-01-06T15:07:28.891+00:00Stek apetyczny. Równie mocno zaciekawiło mnie pure...Stek apetyczny. Równie mocno zaciekawiło mnie puree - mam słabość do potraw na bazie warzyw.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-24881971251922537562011-01-06T14:37:27.548+00:002011-01-06T14:37:27.548+00:00Arek, u ciebie zawsze znajde fajny przepis. Wszyst...Arek, u ciebie zawsze znajde fajny przepis. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-53028591012529879572011-01-06T13:09:50.584+00:002011-01-06T13:09:50.584+00:00uwielbiam wołowinę-ale w pełni rozumiem prośbę o d...uwielbiam wołowinę-ale w pełni rozumiem prośbę o dobre wysmażenie, nie odczuwałabym żadnej przyjemności jedząc coś krwistego;/ żadne to profanum w sumie. <br />stek wygląda super, a dodatek sera i to niesamowite puree bardzo poruszyły moją wyobraźnię;)pozdrawiam! xMaja Miusowhttps://www.blogger.com/profile/16961935726031788496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-20585471107975372722011-01-06T10:52:37.977+00:002011-01-06T10:52:37.977+00:00Świetny przepis, bardzo podoba mi się pomysł na pu...Świetny przepis, bardzo podoba mi się pomysł na puree. A mięso, nie odważałbym się rzucić takim kawałem mięcha :) Bardzo smacznie!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07889092520260193480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-70558828005775001372011-01-06T10:38:15.984+00:002011-01-06T10:38:15.984+00:00intrygująca znajomośc. bardzo ciekawie ją opisałeś...intrygująca znajomośc. bardzo ciekawie ją opisałeś.<br />i do tego taki stek... och. wspaniały wpis.Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-65500601229908494522011-01-06T08:24:14.095+00:002011-01-06T08:24:14.095+00:00O tak, stek well done to profanacja:-)O tak, stek well done to profanacja:-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-43513878138573021652011-01-06T08:14:36.542+00:002011-01-06T08:14:36.542+00:00Błagam,tylko nie wysmażony! lepiej już zamówić pla...Błagam,tylko nie wysmażony! lepiej już zamówić placki ziemniaczane.<br />Fajnie napisałeś o tym,wylewanym' koledze.Ciekawy musi być.<br /> A danie, no cóż, mogłam się tego po Tobie spodziewać - nie masz litości Mistrzu!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-81805378420786444902011-01-06T07:49:09.970+00:002011-01-06T07:49:09.970+00:00Nie ma to jak dobry stek. I w zadnym wypadku "...Nie ma to jak dobry stek. I w zadnym wypadku "well done" - jestem zdania, ze podeszwy lepiej sprawdzaja sie w butach, niz na talerzu :)Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-56329495904718693462011-01-06T07:41:47.118+00:002011-01-06T07:41:47.118+00:00Nie ma to jak umiejetnosc dogadywania sie z ludzmi...Nie ma to jak umiejetnosc dogadywania sie z ludzmi :)) I ja porposze taki obiad. Moze tylko bez steka bo nie przepadam ha ha :))majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1054066384084736877.post-54804626204748087162011-01-06T00:13:00.091+00:002011-01-06T00:13:00.091+00:00No w kuchni - tej w "klubie" to jakby na...No w kuchni - tej w "klubie" to jakby nas nagrać - to by nas zamkneli w domu wariatów.<br />Podaj rondelek- jaki !@### rondelek. No ten ku$%& - i tak dalej. Norma. Nie mylić z noma.<br />Puree to moim zdaniem kapitalna forma wypowiedzi kulinarnej.<br />Stek z kieszonką z serem? <br />Nie wymyśliłbym lepiej.<br />Wołowina z rozmarynem jak dla mnie to połączenie idealne.<br />pozdroAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.com